Acil tıp teknisyenliği mesleğini icra etmek için sağlık bölümünü tamamlanmalıdır. Acil tıp teknisyenliği, sağlık meslek liseleri, ön lisans sağlık fakülteleri veya lisans sağlık bölümlerinin tamamlanmasının ardından elde edilen meslek kollarından bir tanesidir.
- Acil Tıp Teknisyeni olmak için ise Sağlık Meslek Liseleri‘nde bulunan Acil Tıp Teknisyenliği alanından mezun olunması yeterlidir. Yani AABT’ler üniversite mezunu iken ATT’ler lise mezunu sağlık profesyonelidir.
Contents
- 1 ATT hangi bölümden alıyor?
- 2 ATT ne mezunu?
- 3 Acil Tıp Teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
- 4 ATT ne Bölümü?
- 5 ATT olmak için kaç yıl üniversite okumak gerekir?
- 6 ATT hangi meslekler var?
- 7 ATT olmak için sağlık lisesi okumak şart mı?
- 8 ATT de boy sınırı var mı?
- 9 Paramedik ne kadar maaş alıyor?
- 10 Paramedik okumak için ne yapmalıyız?
ATT hangi bölümden alıyor?
İlk ve Acil Yardım Paramedik ( ATT ) Bölümü (2 Yıllık) 2018 Taban Puanları
ATT ne mezunu?
Acil Tıp Teknisyeni olmak için ise Sağlık Meslek Liseleri’nde bulunan Acil Tıp Teknisyenliği alanından mezun olunması yeterlidir. Yani AABT’ler üniversite mezunu iken ATT ‘ler lise mezunu sağlık profesyonelidir.
Acil Tıp Teknisyeni olmak için hangi bölüm okunmalı?
Ambulansta veya sağlık kuruluşlarında hekim olarak çalışmak için tıp fakültesinden mezun olmak zorunludur. Acil Tıp Teknisyeni olmak isterseniz, Bakanlığa bağlı olan Sağlık Meslek Liseleri bünyesinde eğitim almış olmanız gerekir.
ATT ne Bölümü?
Acil tıp teknisyeni, acil durum çağrılarına cevap vermek, tıbbi hizmetler sunmak ve hastaları sağlık kuruluşlarına nakletmekle görevli kişiye verilen mesleki unvandır.
ATT olmak için kaç yıl üniversite okumak gerekir?
Acil tıp teknisyeni olmak için sağlık meslek liselerinde eğitim almak gerekir. Bunun yanı sıra bu bölümde çalışmak isteyen kişiler üniversitelerde dört yıllık eğitim veren Acil Tıp Teknisyenliği bölümünde eğitim görebilirler. Bu dört yıllık eğitim başarı ile tamamlandığında acil tıp teknisyenliği yapılabilir.
ATT hangi meslekler var?
Acil Tıp Teknisyenleri genellikle kamu ve özel hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocaklarında çalışırlar. Ayrıca acil yardım istasyonları, ambulanslar ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünde de çalışabilirler.
ATT olmak için sağlık lisesi okumak şart mı?
Kim olursa olsun kendisini yeterli bilgi ve beceriye sahip olmayan kişiye teslim etmek istemez. 2 yıllık Paramedik bölümüne sınavsız geçiş hakkı sadece Sağlık Meslek Liselerinin 4 yıllık Acil Tıp Teknisyenliği programını tamamlayan nitelikli mezunlara verilmelidir.
ATT de boy sınırı var mı?
Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç
Paramedik ne kadar maaş alıyor?
Paramedik maaşları 2800 ile 3000 TL arasında farklılık gösterebilmektedir. Genel olarak ise ortalama 2 bin 900 TL gibi bir maaşın bulunduğunu söylemek mümkün. Bu maaş kapsamında paramedik görevi altında, acil tıbbi müdahaleler konusunda aldığı eğitim üzerinden görevini yerine getirir.
Paramedik okumak için ne yapmalıyız?
Öncelikle üniversitelerin 2 yıllık İlk ve Acil Yardım Paramedik ve ya Sağlık Meslek Yüksekokulu bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu mezuniyetin ardından kendi alanlarında staj yaparlar. Paramediklerin sürücü belgesi alması ve ruh sağlıklarının yerinde olduğuna dair belge almaları gerekir.